Ik ben Marlies du Mosch, componist/pianist.

+31 6 232 064 08
marlies@dumosch.nl

Over mij

Ik laat me als componist inspireren door alles wat zich aandient en mij aantrekt. Dat kunnen alledaagse gebeurtenissen zijn, ontmoetingen met mensen, schilderkunst, poezie en film. Daarbij ben ik moeilijk in een hokje te stoppen en eigenlijk ben ik daar wel trots op. Dat geeft een enorme vrijheid om me in verschillende stijlen uit te kunnen drukken.

In opdracht schrijven, zoals bijvoorbeeld het verklanken van gedichten waar de muzikale structuur van rijm of liedvorm bij ontbreekt, bleek ook een onvermoede bron van inspiratie. Dan móet je wel buiten de gebaande paden treden. De gedichten van Ramsey Nasr die ik op muziek heb gezet zijn door het Metropole Orkest uitgevoerd in Paradiso, met solisten Ricky Koole en Viggo Waas.

Zo kwam het nooit in me op om voor trompet te componeren totdat trompettist André Heuvelman me benaderde voor het maken van een heel album. Deze samenwerking overtrof al mijn verwachtingen; André bracht niet alleen mijn muziek tot leven maar wist het met zijn virtuositeit naar een hoger level te brengen.

‘Componiste Marlies du Mosch is in staat de complexe vormen en gedachten van Ramsey Nasr te vangen in een heldere liedvorm, ergens tussen pop en chanson. Haar melodieën liggen goed in het gehoor zonder de teksten te overheersen; vooral de meer sensitieve stukken komen daardoor erg mooi tot hun recht’.

Bob Zimmerman – componist/arrangeur